“Great Bruges” Marathon

“Great Bruges” Marathon

06/10/22

 

Op zondag 15 oktober staat Brugge in het teken van de Great Bruges Marathon.

De stad biedt zowel volle en halve marathons als een gezellige family walk.

Iedereen, of je nu een fervent hardloper bent of gewoon wilt wandelen, kan meedoen en dat op verschillende momenten gedurende de dag.

Het prachtige parcours van het hardloopevenement leidt de deelnemers door de historische binnenstad van Brugge, waardoor er tijdelijk wat verkeersbelemmeringen kunnen zijn.

De races beginnen om 10.00 uur aan de Dijver en gaan vervolgens via Damme, Dudzele en Sint-Michiels terug naar het hart van de stad, met de finish op de Markt.

Het belooft een sportieve en levendige dag te worden in Brugge.

 

Op zondag 15 oktober viert de Athora Great Bruges Marathon zijn zesde editie, en dit keer met een opgewaardeerd parcours. De deelnemers kunnen nog meer genieten van het historische stadscentrum van Brugge, met een schilderachtige lus door Sint-Michiels en een mooie passage door het pittoreske Damme.

De Brugse marathon is niet alleen een lokale traditie, maar geniet ook bekendheid ver buiten onze stadsgrenzen. Vorig jaar namen bijna 5.300 sportievelingen deel, wat zorgde voor een unieke sfeer. Brugge, als UNESCO Werelderfgoedstad, biedt een prachtige achtergrond voor dit sportieve evenement, waardoor de Athora Great Bruges Marathon zonder twijfel een van de meest betoverende marathons van Europa is.

De deelnemers hebben de keuze tussen een halve marathon en een volledige marathon. Voor wandelliefhebbers staat er ook een Family Walk van 8 km op het programma tijdens de zesde editie van de Athora Great Bruges Marathon.

Hier is een beknopte samenvatting van het parcours:

  • De Family Walk begint op ‘t Zand en volgt een schilderachtige route door verschillende straten en kanalen in Brugge.
  • De halve marathon en marathon beginnen ook op ‘t Zand en leiden de lopers door de historische straten van Brugge, langs pittoreske grachten en door de groene omgeving van Sint-Michiels en Damme. De halve marathon eindigt op de Markt, terwijl de marathonlopers nog verder gaan voordat ze ook eindigen op de Markt.

Het evenement trekt naar schatting 8.000 deelnemers aan. Tijdens de opbouw en afbouw van het parcours kunnen er op sommige locaties enige verkeers- en geluidshinder zijn, dus wees daarop voorbereid. Het hele parcours zal verkeersvrij zijn, maar de heropening van de wegen is afhankelijk van de positie van de deelnemers en kan dus variëren.

Als het gaat om parkeren, geldt er op sommige plaatsen een parkeerverbod, wat wordt aangegeven met de nodige borden. Het openbaar vervoer wordt ook beïnvloed, met geen busdiensten van De Lijn in de binnenstad van 8 uur tot 19 uur. De centrumshuttle begint pas om 17.00 uur te rijden.

Voor deelnemers zijn er specifieke tijden voor het afhalen van hun borstnummers op zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktober. De races beginnen op zondag om 10.00 uur voor de marathonlopers, 10.30 uur voor de halve marathonlopers en wandelaars, en ook om 10.30 uur voor de Family Walk van 8 km. Veel succes aan alle deelnemers!

Parcours – Run